miércoles, 17 de junio de 2015

Aquestes vacances

Ja és estiu i s'apropen les vacances. Anire uns dies a la Cerdanya a descansar i divertir-me.

La Cerdanya és una comarca de Catalunya que està als Pirineus, al costat de França i d'Andorra. Té pocs habitants, uns 40000.




A la Cerdanya, antigament les persones treballaven en l'agricultura i la ramaderia. Avui hi ha menys pagesos i la majoria de persones treballen en hotels, turisme, a les estacions d'esquí, a la construcció, a les botigues, etc. 




És una comarca plena de petits pobles i amb moltes muntanyes i boscos, te uns paisatges naturals molt bonics. Puigcerdà és la capital de la Baixa Cerdanya i és el poble on viuen els meus cosins. Aquest estiu anire a visitar als meus cosins i tambe anire a veure alguns pobles de la Cerdanya. Una curiositat: al poble de Llívia hi ha la farmacia mes antiga d'Europa.


La farmàcia de Llívia

Puigcerdà

El clima de la Cerdanya és fred. Plou molt, sovint hi ha molts núvols i tot l'any hi ha tempestes. A l'hivern neva molt i glaça i a l'estiu les temperatures no són molt altes. A la Cerdanya podem anar a veure el riu Segre, que porta molta aigua i està enmig de les muntanyes i boscos. És una excursió divertida! També podem anar a passejar pel Parc Natural del Cadí Moixeró i passar un dia a la natura. 




Un plat típic de la Cerdanya és el Trinxat de la Cerdanya. També són típics els embotits. 



RECEPTA DEL TRINXAT DE LA CERDANYA

Ingredients

  • 3 patates
  • 150 gr de botifarra negra
  • 200 gr de cansalada grassa
  • dues fulles ben grans de col

Elaboració

Bullim la patata i la col en recipients separats. Ho escorrem tot i ens guardem l’aigua de tots dos bullits. Alhora, també s’ha de saltejar la botifarra negra, prèviament tallada a trossets. D’altra banda, coem la cansalada amb una mica d’oli de gira-sol a poc a poc perquè es vagi bufant la cotna.

Posem la col, la patata i la botifarra negra dins l’olla i ho anem xafant amb una escumadora. Hi hem d’anar afegint l’aigua que havíem reservat dels dos bullits i ho anem amanint fins que aconseguim el punt d’espessor que volem. Un cop ho tenim, amb una part de l’oli de la cansalada que hem fregit, amanim tot el conjunt. Si es vol, es pot passar el trinxat per la paella.

Si finalment volem que la cotna quedi més rossa i cruixent, la tornem a passar per la paella i llavors la posem damunt del trinxat. 

BON PROFIT!




2 comentarios:

  1. Gracias Laura, la receta del Trinxat la probaremos y cuando la estemos saboreando o devorando seguro que nos sentiremos como en la misma Cerdanya.
    Besos Bonita, Un Gulafra

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar